Kustparksvägen 17A andel F, Fårösund

Kronhaga Strand

Vackert andelshus med härligt läge och havsutsikt!
 • Andelsrätt F säljs nu i vackert parhus med fantastiskt läge och utsikt över havet. Med gotländsk marmor och ljusa färger är huset fräscht och fint. Gott om plats för familj och vänner med tre sovrum plus gäststuga med sovrum och badrum. Här får du fem fantastiska veckor per år! 
  
  Arkitektritat hus med mycket hög standard i byggnation, material och inventarier. Fin gäststuga med sovrum och badrum. Stor härlig tomt med goda solchanser och två uteplatser, en härlig inramad innergård och en altan mot havet! 
  
  Huset har ett fantastiskt läge och smälter perfekt in i den karaktäristiska karga gotländska naturen. Huset har sol från morgon till kväll och från veranda avnjuts solnedgång över havet och utsikten över sundet mot Fårö. Detta andelshus ligger i det område som benämns Kronhaga Strand, beläget i Fårösund. I Fårösund finns service i form av bank, restauranger, affärer, bensinstation, caféer, bibliotek, vårdcentral och tandläkare.
  
  Norra Gotland och Fårösund är ett semesterparadis och oavsett om du önskar njuta av lugna dagar eller ha en mer aktiv fritid finns här många alternativ. I direkt närhet av huset finns motionsslingor, den kortare slingan är upplyst. Närliggande tennisbana. Ett par hundra meter från huset ligger Gotlands Idrottscenter med simhall och gym. 
  
  Inom promenadavstånd ligger Fårö. Hit tar man sig till fots eller med cykel eller bil via den avgiftsfria bilfärja som regelbundet trafikerar sundet. Färjan till Fårö tar åtta minuter. På Fårö finns ett par av Sveriges finaste badplatser, exempelvis Sudersand. Andra sevärdheter är bland annat flera områden med raukar.
  
  Bland sevärdheterna i Fårösundsområdet märks bland annat; Bungeviken, Fårösunds fästning, Bunge kyrka, Bungenäs, Bunge museum, Norra Gattet, Ar och kalkbrottet i Ar, samt Lergravs Fiskeläge och Furillen. En fin golfbana finns i Slite.

Rumsbeskrivning

 • I huset finns nio fasta sängplatser och en fällbar extrasäng.
  
  Mellan gäststugan och huvudbyggnaden finns en inhägnad och insynsskyddad bakgård med trädäck och stensatt markyta. Här finns en utegrupp och solstolar. Även utanför vardagsrummet finns en större uteplats belagd med ett vackert trädäck. Här finns husets andra utemöbel. Till husets huvudentré leder en uppfart där det finns gott om plats för ett flertal bilar.
  
  Husets nedervåning är försedd med klinker med underliggande, vattenburen golvvärme. Vardagsrummet är integrerat med köket samt har utgång till uteplats. Utrymmet har en härlig rymd tack vare takhöjden på flera meter och panoramafönstret mot havet. Som avskiljare mellan köket och vardagsrummet finns en serveringsbänk. Köket har blanka vita köksluckor och rostfria vitvaror. Ovan bänkskivan sitter vacker kalksten. Från vardagsrummet tar du dig vidare via trappa till husets övervåning som besår av del ett sovrum med två sovplatser och en vacker praktiskt möblerad hall. Som fallskydd sitter ett glasräcke. 
  
  Sovrumsavdelningen på det nedre planet består dels av ett master bedroom, dels ett rum med en familjesäng. Båda utrymmena har förbindelse med uteplatsen på bakgården och således även gäststugan. Både badrum och WC är försett med kakel och klinker. Badrummet inkluderar även en tvättmaskin och en torktumlare.
 • Tillagda uteplatser
  • Typ:
  • Beskrivning:
   Vindskyddad innergård.
  • Typ:
  • Beskrivning:
   Altan mot havet.

Byggnad

 • Allmän information kommentar:
  Systemet
  Svenska andelshus system innebär att varje hus eller lägenhet har tio andelsägare som var och en har rätt att vistas i huset/lägenheten fem veckor per år. Val av veckor sker en gång om året. Ägandet i huset/lägenheten är uppdelat i tio lika stora delar. En ägd andel ger dig en röst. Ägandebeteckningarna är uppdelade from A, B, C t.o.m. J. Val av veckor sker vid den ordinarie föreningsstämman. Vid första sammankomsten lottas delägarbeteckningen (A, B, C, D...) ut och den erhållna bokstaven behålls för all framtid.
  
  Städning och underhåll
  Varje andelsägare ska efter nyttjande lämna fastigheten i städat och gott skick. Vid skada på fastigheten eller på inventarierna ska detta direkt anmälas till styrelsen. Skada på inventarier, t.ex. glas som går sönder, ska åtgärdas av den som nyttjar huset.
  
  Uthyrning
  Möjlighet finns att hyra ut en eller flera av sina tilldelade veckor. Andelsägaren är själv ansvarig för ev. andrahandsuthyrning. Hyresintäkten tillfaller andelsägaren.
  
  Överlåtelse av andel
  Överlåtelse av andel sker till marknadsmässiga villkor. Hembud kan förekomma i vissa föreningar.
  
  Bytesdag
  Bytestid är söndagar kl. 16.00, då ska det vara städat och klart, för att passa båtarnas ankomsttider.
  
  Rökning och husdjur
  Rökning är ej tillåtet inomhus. Husdjur tillåts ej.
  
  Ägande i föreningen: Andelsrätt.
  
  Kommande avgiftsförändringar: Inga kända
  
  En årlig avgift används för att täcka föreningens fasta och rörliga kostnader - alltså att hålla andelshusen i god standard (service, underhåll, storstädning och andra förebyggande åtgärder). Som andelshusägare får du tillgång till huset fem veckor per år. Du kan byta veckor med andelshusägare på andra orter eller hyra ut de veckor du inte vill utnyttja huset. 
  
  Årlig avgift täcker kostnaderna
  Andelshusägarna betalar en årlig avgift till respektive förening. Avgiften går oavkortat till att täcka föreningens fasta och rörliga kostnader, med andra ord till att hålla andelshusen i god standard (inkluderar service, underhåll och andra förebyggande åtgärder). Storstädning, underhållskostnader m.m. inkluderas i månadsavgiften.
  
  Byt veckor med andelshus på andra orter
  Via ägande i andelshussystemet har du möjlighet att byta vistelseveckor med andelskunder på andra orter. Som andelsägare hos Svenska andelshus får du tillgång till ett forum där veckobyten kan göras.
 • Byggnadsår: 2011
 • Värme och ventilation:
  Frånluftsvärmepump, vattenburen golvvärme
 • Internet/TV kommentar:
  Fiber, wifi
 • Kommentar byggnad:
  Friliggande parlägenhet.
  Byggnadsår: 2011.
  Grund: Platta på mark.
  Stomme: Trä.
  Bjälklag: Trä.
  Fasad: Trä
  Takbeklädnad: Plåt
  Hängrännor: Plåt.
  Fönster: Treglas isolerfönster.
  Vatten: Kommunalt vatten.
  Avlopp: Kommunalt avlopp.

Bilparkering

 • Stenlagd uppfart där det finns gott om plats för ett flertal bilar.

Området

 • I omgivningen finns en nyrenoverad simhall med sporthall och gym. Hälsans stig för sköna promenader och belyst motionsspår. På promenadavstånd ligger det genuint gotländska fiskeläget Hägurstadar. Biografen Roy där bland annat Ingemar Bergmans"Skammen" en gång hade världspremiär är också värd att nämnas liksom Kustateljén, Skandinaviens största filmstudio.
  
  Norra Gotland är något alldeles speciellt med sin karga och avskalade natur. Utmärkande för denna sidan av ön är de alldeles vita grusvägarna och de långa vidsträckta klapperstensstränderna. Det finns många vackra platser här, bland annat Lummelundagrottan som är en av de populäraste sevärdheterna på Gotland. Här har underjordiska vattenströmmar skapat grottans berömda droppstenar och grottan är flera kilometer lång. Söder om Fårösund finner du Bungemuseet som visar vardagen på Gotland mellan 1600-1920 talet, en resa som speglar bondelivet och hårt arbete. Helt magiska platser är också fiskeläget i Hallshuk, och Lickershamn med sin Jungfru.
  
  Närservice
  Tätorter på norra Gotland är Slite, Lärbro och Fårösund. Fårösund som ligger längst norrut innan du kommer till Fårö har blommat upp på senare år. Här finns mataffär, restaurang (bl.a. Fårösunds fästning), folkhögskola, filmstudio och massor av småföretag. I Slite finns en av världens största cementfabriker (Cementa) som är en stor arbetsgivare på norra Gotland. Slite som kallas norra Gotlands centrum har gott om affärer som behövs för en bekväm vardag, samt hamn och badplats. I Lärbro finner du bland annat livsmedelsbutik, fritidsanläggning och krigsmuseum.
 • Vägbeskrivning:
   Vägbeskrivning från Färjeterminalen i Visby (ca 1 timme med bil):
  http://www.hitta.se/kartan!~57.75047,18.83491,10z/tr!i=5Ar4UO17/route!n=Färjeleden%202%2C%20Visby,Kustparksvägen%2017%20B%2C%20Fårösund!c=57.63625:18.28466,57.86670:19.03602

Övrigt

 • Övrigt:
  Andelen som säljs har bokstav F. 
  Veckorna valda för andel F år 2017 är: 9, 28, 37, 47 och 51.
  Veckorna valda för andel F år 2018 är: 4, 9, 15, 24 och 34.
  Veckor för 2019 väljs på stämman i oktober 2017. Valet för 2019 i A-huset är val-år 8.
  Husdjur tillåts ej.
  Bytestid är söndagar kl. 16.00, då ska det vara städat och klart, för att passa båtarnas ankomsttider.

Filer

Allmän information

 • Pris:315 000 kr
 • Pristyp: Utgångspris
 • Tillträde: Enligt överenskommelse
 • Antal rum: 5 (varav 4 sovrum)
 • Boarea: 97.5 kvm
 • Boareabeskrivning:
  Det råder osäkerhet kring bostadens area.
 • Biarea: 20 kvm
 • objektstyp:Bostadsrätt
 • Bostadsrätts förening: Kronhaga Strand Ekonomisk förening
 • LÄGENHETSNR: F
 • Andelstal: 1/20 (1/10 av andelsrätterna i 17A)
 • Andelstal kommentar:
  Veckorna valda för andel F år 2017 är: 9, 28, 37, 47 och 51.
  Veckorna valda för andel F år 2018 är: 4, 9, 15, 24 och 34.

Ekonomi

 • Ingår vatten: Ja
 • Ingår värme: Ja
 • Ingår el: Ja
 • Avgift: 945 kr/mån
 • Beskrivning av månadsavgift:
  I avgiften ingår värme, vatten, el, avsättning till underhållsfond, sophämtning, snöskottning, nyckelservice och försäkring. Driftskostnaderna ingår i månadsavgiften.
 • Planerade avgiftsändringar:
  Inga planerade avgiftshöjningar.
Sofia Erlandsdotter Björklund tel: (+46)70-281 90 59