NOVI Resort, Lgh 206

Visby

Modernt, bekymmersfritt fritidsboende!
 • Perfekt semesterboende vid havet på lyxig resort med pool och utsikt över havet och solnedgången, ett stenkast från Visby ringmur och några minuters promenad till centrum. Nära restauranger, butiker, golfbana till härliga strövområden för de som vill njuta av naturen. Uthyrningsavtal som ger ägaren möjlighet till goda intäkter på sin lägenhet. I bostadsrättsavgiften ingår alla kostnader för el, värme, varmvatten, sophantering samt drift och yttre underhåll.

Rumsbeskrivning

 • Enplanslägenhet med stor balkong som sträcker sig längs hela lägenheten och har en härlig utsikt över hotellområdets park och stranden. Fin lägenhet som känns betydligt större än sina 61 kvm. Från alla rum kan man komma ut på den fina balkongen. Mitt i lägenheten ligger vardagsrum och kök i öppen planlösning. Köket har moderna svarta luckor, vit bänkskiva med infälld glaskeramikhäll och diskho. I vardagsrummet finns en ny tv.
  Det ena sovrummet har dubbelsäng med entré till badrummet och låsbart förråd. Det andra rummet har våningssäng och skrivbord. Badrummet är helkaklat med klinkergolv i grått, stor spegel och duschhörna med skiljevägg i glas. Hela lägenheten har stilfulla möbler och inredningsdetaljer, vackert vitlaserat ekparkettgolv i alla rum och vitmålade väggar. Till lägenheten finns även ett tillhörande förråd.
  När du köper lägenhet eller bungalow ingår det mesta du behöver i priset, såsom möbler både ute och inne och köksutrustning.

Byggnad

 • Allmän information kommentar:
  BRF Resort Visby. I föreningen finns 118 st lägenheter.
  Allmänt om föreningen: Som bostadsrättsägare har du alltid full bevakning och kontroll av din lägenhet samtidigt som du får tillgång till service oavsett när på året du väljer att vistas på resorten. Därutöver ger uthyrningsavtalet ägaren möjlighet till intäkt på sin lägenhet och god avkastning på sikt. Genom att kombinera individuellt ägda bostadsrättslägenheter med en högklassig hotelldrift erbjuds du en bra möjlighet att delvis finansiera ett exklusivt semesterboende.
  
  Hotellet ägs av BRF Resort Visby och drivs fr.o.m. november 2016 av NOVI Resort. På hotellet finns lokaler för möten med upp till 150 personer.
  
  Som bostadsrättsägare ansvarar du till exempel för att hålla lägenheten i bra skick genom att t.ex. måla om vid behov, åtgärda andra skador som uppkommer av normalt hotellslitage etc. I bostadsrättsavgiften ingår alla kostnader för drift och underhåll som utförs av olika entreprenörer som föreningen anlitar. Operatören ansvarar till exempel för att åtgärda skador som uppkommer p.g.a. gäster; fönsterputsning, säsongsstädning och löpande hotellstädning etc.
  Ägande i föreningen: Ägarkonceptet innebär att du lämnar din lägenhet eller bungalow tillgänglig för uthyrning all den tid du inte själv är där. Eftersom föreningen arrenderar ut hotellets skötsel, tar arrendatorn även hand om uthyrningen av din lägenhet eller bungalow när du själv inte bor i den. Det betyder att hotellet sköter allt det praktiska med nyckelutlämning, avsyning, städning och att ta betalt av hyresgästerna. Din del av uthyrningsintäkterna betalas ut till dig i efterskott.
  
  Hotell operatör: NOVI Resort
  
  Föreningen äger tomträtten Norderstrand 1:21 med 118 bostadsrättslgh samt en lokal med bostadsrätt. Föreningen äger även strandrestaurangen på del av Norderstrand som upplåts på ofri grund.
  
  Du äger en andel i bostadsrättsföreningen. Föreningen har en styrelse som beslutar i alla gemensamma frågor och angelägenheter. Styrelsen ansvarar för skötsel och yttre underhåll av byggnaderna. Själv sköter du om allt som finns innanför dörren i din lägenhet eller bungalow. Som medlem i bostadsrättsföreningen har du stora möjligheter att vara med och påverka ditt boende. Ekonomi, service och andra boendefrågor är exempel på sådant du kan vara med och besluta om.
  
  Lägenheterna i BRF Resort Visby är registrerade för mervärdesskatt avseende uthyrning av lokal. Det innebär att moms skall redovisas på hyresintäkter och att moms på utgifter som rör lägenheten får dras av. Detta innebär att man måste registrera sig för redovisning av mervärdesskatt om man inte tidigare är det. (Kan ev. bli nya regler nästa år)
  Försäkring: Fullvärdesförsäkring Trygg hansa plus 10-årig byggfelsförsäkring.
  Kommande avgiftsförändringar: Inga planerade avgiftshöjningar.
  Övrigt: Husdjur tillåts i vissa bungalows. 
  
  Total boarea. 6413 kvm. Loa 1433 kvm. Pool 25*10 m .
  
  Uthyrning
  Man är skyldig att lämna sin enhet till uthyrning under de perioder man inte själv vistas i den. När man själv vistas i sin enhet väljer man helt fritt, egna bokningar sker före den 1 september. Man har möjlighet att låna ut sin enhet till närstående.
  
  Medlemmen får 40% av hyresintäkten. Utbetalning sker kvartalsvis.
  
  Moms
  Som medlem skall man registrera sig för frivillig moms som privatperson. Detta sköts av föreningens revisor i samband med kvartalsavstämning på uthyrning av din enhet. Det enda du behöver göra är att deklarera en gång om året på din deklaration, uppgift om belopp du får av operatören. Momsen avdragsgill vid inköp av t.ex. material.
  
  Föreningen medger ej permanent boende.
 • Byggnadsår: 2008
 • Värme och ventilation:
  Fjärrvärme och värmeväxlare.
 • Internet/TV kommentar:
  TV, BOSE-anläggning med radio/CD/DVD, WiFi.
 • Övriga utrymmen:
  Gemensamma utrymmen: Utomhuspool med poolbar, lobbybar, restaurang, gym och konferenslokal. Tvättmöjligheter till sviterna finns i källare i hotellbyggnaden.

Bilparkering

 • Gott om parkeringsplatser finns, fria att disponera för föreningens medlemmar.

Området

 • Avstånd till:
  Livsmedelsaffär 1,5 km
  Centrum 1,5 km
  Flygplats 3 km
  Hamnterminal 2,5 km
  Badmöjligheter 100-300 m
  Restaurang 0-250 m.
 • Vägbeskrivning:
   Från Visby flygplats tag vänster, följ vägen ca 2 km, kör mot Visby lasarett. Passera sjukhuset med ca 500 m så ligger anläggningen på vänster sida. Restid med bil max 10 min.

Filer

Allmän information

 • Pris:2 430 000 kr
 • Pristyp: Utgångspris
 • Antal rum: 3 (varav 2 sovrum)
 • Boarea: 61 kvm
 • objektstyp:Bostadsrätt
 • Bostadsrätts förening: Brf resort Visby
 • LÄGENHETSNR: 206
 • Andelstal: 0,7470

Ekonomi

 • Ingår vatten: Ja
 • Ingår värme: Ja
 • Ingår Kabel-TV: Ja
 • Ingår el: Ja
 • Avgift: 3 931 kr/mån
 • Beskrivning av månadsavgift:
  Månadsavgiften är ex. moms
Charlott Nordahl Grauning tel: (+46)70-548 12 98